Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Bureau op maat: mogelijkheden & voorbeelden

Vrijwel iedereen heeft wel één of meerdere bureaus nodig in huis. Het is belangrijk dat dit praktisch en esthetisch gezien in orde is, ook om een goede productiviteit te halen. Daarom ben je gebaat bij een bureau op maat. In dit artikel lees je meer over de voordelen en mogelijkheden ervan. Tegelijk kan je hier ook inspiratie opdoen.

Een bureaumeubel op maat laten maken? Vraag gratis offertes aan op de offertepagina. 

 

 

bureau op maat Voordelen van een bureau op maat

Maatwerk is altijd een goed idee. Ook voor een bureau is dat niet anders. We sommen de belangrijkste voordelen op:

  • Met een bureau op maat benut je de ruimte in de kamer optimaal
  • Zo zal je niet onnodig plaats verliezen en kan je de ruimte erg functioneel indelen
  • Je kan het bureaumeubel volledig afstemmen op jouw interieur en smaak; je bent niet gebonden aan standaard afmetingen
  • Ook de vorm van het bureau bepaal je zelf, zodat je voldoende ruimte hebt
  • Bovendien kan je aandacht besteden aan leuke ingewerkte details zodat het bureau een uitnodigende en fijne plek wordt.
  • Bij het maken van een bureau op maat kunnen fabrikanten ook rekening houden met ergonomische aspecten. Een comfortabele werkplek met de juiste afmetingen is zeer belangrijk.

 

 

Inspirerende voorbeelden bureau op maat

De mogelijkheden van een bureau op maat zijn erg groot. Je kan er heel wat verschillende richtingen mee uit. Hieronder kan je inspiratie opdoen over de mogelijke uitvoeringen van dit meubel op maat.

 

VOORBEELD 1: Bureau op maat onder schuine wand

Veel mensen richten een ruimte integraal als bureauruimte in. Ook wanneer je een hele kamer ter beschikking hebt doe je er goed aan om deze zo efficiënt mogelijk te gebruiken. In onderstaand voorbeeld zien we hoe een vrij kleine ruimte met een schuin dak optimaal gebruikt is.

De meeste standaard bureaus passen namelijk niet ideaal in de beschikbare ruimte. Hier is het bureaumeubel, dat bijna de volledige lengte van de kamer inneemt, bovendien voorzien van ingebouwde kasten. Een anders quasi verloren ruimte wordt hier nu ten volle uitgebuit.

 

kast onder schuin dak bureau

 

 

VOORBEELD 2: Hoekbureau met groot kastmeubel

Je kan ook gaan voor een hoekbureau dat deel uitmaakt van een groter wandmeubel. Dit geeft het bureau een stijlvolle en gezelligere aankleding.

Met een hoekbureau creëer je bovendien een extra groot werkblad, zonder aan bewegingsruimte te moeten inboeten. Je kan kiezen voor een bureau met één of twee rechte of ronde hoeken. Ook qua materiaal is er grote keuzevrijheid. Kies voor hout, MDF, glas, metaal of een combinatie voor extra veel uitstraling.

 

bureau op maat laten maken

 

 

VOORBEELD 3: Bureau in woonruimte

Je kan er ook voor opteren om het bureaumeubel in een andere ruimte (meestal de woonruimte) te integreren. Het is dan belangrijk dat de werkplek aansluit bij de rest van de ruimte maar toch ook zijn eigenheid bewaart en voldoende afgezonderd is van de andere activiteiten.

De stijl en kleur van het bureaumeubel en de stoel zijn hier in harmonie met de rest van de ruimte. Ze vallen visueel niet uit de toon. Toch geeft het bureau – onder meer door de donkere kleur – een apart accent aan de ruimte waardoor de werkruimte afgebakend is. Ook de transparante houten schuifdeuren dragen bij tot dat effect.

 

bureau op maat woonkamer

 

 

VOORBEELD 4: Compact en/of zwevend bureau

Indien je niet veel plaats hebt voor een groot bureau of dat gewoonweg niet nodig hebt, kan je ook met een compact bureau (op maat) een elegant en praktisch resultaat bekomen. In het volgende voorbeeld werd een strak en modern geheel gecreëerd.

De lengte van het bureau is op maat van de muren gemaakt, zodat het er mooi tussen past. Ook kan je gaan voor een zogenaamd ‘zwevend’ model zonder poten. Zo krijg je een minimalistisch en sober resultaat dat er toch erg trendy kan uitzien.

 

bureau op maat maken

 

 

VOORBEELD 5: Bureau eiland

Tot slot is een bureau op maat erg handig voor op kantoor. In ruimtes waar meerdere mensen samen zitten wordt vaak gebruik gemaakt van een bureau eiland. Als je kiest voor maatwerk, kan je de grootte en indeling van het bureau perfect afstemmen op het aantal personen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan scheidingswanden en kabelgoten.

 

Wil je graag een bureau op maat laten maken? Via onze online offertedienst kan je in contact komen met professionele en ervaren vakmannen. Zij zullen met al je wensen rekening houden.
Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen en zo prijzen te vergelijken!

 

bureau eiland op maat

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers