Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

TV kast op maat

Je ruimte zo goed mogelijk benutten, is vaak een kwestie van plaats. Laat dit geen spelbreker zijn en realiseer je ideeën door je kast op maat te laten maken. Vind hieronder inspiratie over de beschikbare uitvoeringen en stijlen.

 

Waarom kiezen voor een tv kast op maat?

Een tv staat meestal in de woonkamer, de kamer waar je misschien wel het meeste tijd doorbrengt. Bij het inrichten van je woning, koos je hier een bepaalde stijl voor. Het is belangrijk dat deze stijl de hele tijd behouden kan worden en niet verstoord wordt door kant-en-klare meubels die niet 100% bij het interieur passen.
Een oplossing hiervoor is om je kasten op maat te laten maken. Dit is uiteraard ook mogelijk voor tv kasten. Door deze op maat te laten maken bespaar je vaak heel wat plaats in de kamer doordat ze zo efficiënt mogelijk gebouwd worden.
Het grootste voordeel van je tv kast op maat te laten maken, is dat de ruimte die voorzien wordt voor een tv, niet langer een ‘verloren’ ruimte is: ze heeft nu ook een praktisch nut. De kast kan gebruikt worden voor het verdoezelen van draadwerk of voor het netjes opbergen van collecties dvd’s.

 

Wil je een idee krijgen van wat een tv kast op maat voor jou zal kosten? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij vakmannen uit de buurt.
✓ Klik hier om naar de offertepagina te gaan en vergelijk de prijzen voor jouw project!

 

Moderne TV kasten

Hieronder zie je een strakke en moderne ruimte. Deze strakke vormen zijn terug te vinden in de meubels en decoratie. Laat dit idee niet verloren gaan, en trek het door tot in je tv kast om de moderne look helemaal af te maken.
Doordat de kast de hele muur bezet, kan je al het draadwerk nauwkeurig wegsteken. Laat er zoveel kasten in bouwen als je zelf wil. Je kan alle kabels en afstandsbedieningen netjes wegsteken zodat deze niet hoeven rond te slingeren.

 

Moderne tv kast

 

Design TV kasten

Een ander voorbeeld van een tv kast, is een design tv kast. Net als de andere modellen kan deze uiteraard helemaal op maat gemaakt worden. Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien, is deze kast geïntegreerd in de trappen. Zo kan je de beschikbare ruimte honderd procent ten volle benutten. Op deze manier hoeft ruimte geen struikelblok meer te zijn. Bespreek je beschikbare ruimte met je vakman en vertel hem over het model dat je wil of het idee dat je in je hoofd hebt. Zo kan de esthetische kant en design volledig gecombineerd worden met de praktische kant van de zaak.

 

Tv kast design

 

Landelijke TV kast

Om je tv kast een landelijke look te geven, kan deze het best in hout gemaakt worden, of houten accenten of afwerkingen hebben. Zo creëer je een natuurlijke sfeer in je ruimte. Doordat de kast volledig op maat gemaakt wordt, kies je zelf de hoogte – zo kies je zelf of je graag hoog, laag, of op ooghoogte naar tv kijkt.

 

tv kast landelijk

 

Zwevende TV kast

Zwevende of hangende tv kasten winnen de laatste jaren aan populariteit. Je kamer lijkt groter doordat het meubelstuk boven de grond zweeft. Bovendien geeft dit een moderne uitstraling aan je ruimte. Met oog op schoonmaken, scoort deze soort kast heel hoog. Doordat ze niet met pootjes op de grond staat, is deze heel gemakkelijk schoon te maken omdat je er zo gemakkelijk onder kan. Let bij een zwevende kast wel op dat de wand waaraan ze bevestigd is voldoende draagkracht heeft.

 

Zwevende tv kast

 

Hoge TV kast

Een hoge TV kast biedt heel wat voordelen. Deze is handig te gebruiken in de woonkamer, maar ook in de keuken bijvoorbeeld. Doordat de tv iets hoger staat, kan je gemakkelijk recht blijven staan aangezien de tv meer op ooghoogte is. Dit maakt dat je eenvoudiger altijd en overal naar tv kan kijken, bijvoorbeeld tijdens het koken.

 

hoge tv kast keuken

 

Materiaal voor een tv kast

  • TV kast uit teak: Als materiaal voor een tv kast, wordt er heel vaak voor teakhout gekozen. De vergrijsde kleur heeft een sterke vintage-look en draagt bij tot een aangename en rustige huishoudelijke sfeer.
  • Eiken tv kast: Een klassieker blijft natuurlijk het eiken hout. Hiermee kan je niets misdoen en deze soort van hout past in elk interieur. Een tv kast uit eiken hout wordt direct opgenomen in het decor en past zowel bij een moderne als klassieke stijl.
  • Steigerhout: Een tv kast uit steigerhout past enorm goed bij een landelijke interieurstijl. De robuuste look geeft je meubel een authentieke uitstraling doordat de planken zeer goed afzonderlijk te zien zijn.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers