Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Waarom kiezen voor maatkasten?

Dat een maatkast perfect past binnen de opgegeven afmetingen is evident. Toch is dat niet de enige reden waarom je voor een kast op maat moet kiezen. Ook wanneer je evengoed een vrijkant exemplaar kan plaatsen kan het lonen om te gaan voor maatkasten.

 

Maatkasten van betere materialen

Het is geen geheim dat de meeste kasten in de winkels vervaardigd zijn uit minderwaardige houtsoorten en kartonnen ruggen. Door hun afwerking zien ze er vaak hetzelfde uit, toch zullen ze veel minder goed bestand zijn bepaalde lasten en zullen ze sneller ouderdomssporen vertonen. Maatkasten worden dan ook steeds gemakt in multiplex of MDF met een afwerking van lakwerk of fineer. Deze zijn veel sterker dan vezelplaten en kunnen ook veelzijdiger afgewerkt worden.

Realisaties en voorbeelden van inbouwkasten vind je hier.

 

Kwalitatief meubelbeslag

Het beslag zal een grote invloed hebben op de werking en levensduur van je kast. Bij maatwerk kasten wordt enkel gebruikgemaakt van beslag van Duitse makelij. Deze zijn bijzonder gekend en gaan jaren mee zonder enige vorm van slijtage of doorbuiging te vertonen. Degelijke scharnieren worden niet alleen voor maatkasten gebruikt.

Ook in de keukenindustrie en badkamersector is dit beslag bijzonder populair. Je kan kiezen voor heel wat varianten waaronder scharnieren die je deuren zachtjes doen toeslaan. Voor elk type deur wordt het maximale gewicht bepaalt zodat het best passende beslag gekozen kan worden.

Vaak worden deze ook overgedimensioneerd om zeker te zijn van een uitmuntende kwaliteit. Meer informatie over ons beslag vind je terug in verscheidene artikels op deze website.

 

 

Maatkasten zijn uniek en volledig op jouw maat gemaakt

Als bovenstaande argumenten je nog niet volledig overtuigd hebben heb je groot gelijk! Wat een maatkast pas echt onderscheidt van de kasten die je in de winkel kan kopen is het persoonlijk aspect. Hoewel er in heel wat woonwinkels afzonderlijke attributen verkrijgbaar zijn zal je het toch steeds moeten doen met de door hen aangereikte middelen.

Bij maatkasten wordt niet uitgegaan van de massa maar wordt er gekeken naar de persoonlijke noden van de klant. Elke gezinssamenstelling is anders en ook persoonlijke voorkeuren kunnen sterk variëren. Sommige mensen hebben heel wat schoenen en dassen terwijl anderen dan weer veel badkamer linnen moeten opbergen.

Bij het maken van maatkasten wordt dan ook steeds eerst een uitgebreid gesprek gevoerd over alle wensen en eventuele toekomstperspectieven. Het leven staat niet stil en een kwalitatieve kast moet zich dan ook flexibel kunnen aanpassen naargelang je noden. Afneembare schappen, inklapbare vouwtafels, hangrails en opbergsystemen kunnen perfect geplaatst en verplaatst worden. Aan de hand van onze inspiratie foto’s kan je zelf al een goed idee vormen van je ideale maatkasten. Onze 3D visualisaties maken het geheel compleet. Eens het ontwerp en de prijs afgesproken is zal men overgaan tot het maken van de maatmeubels.

 

Maatkasten

 

Een minimum aan inspanningen

Een gewone kast uit een doe-het-zelf zaak is ongetwijfeld goedkoper dan maatkasten maar dan moet je er ook alle lasten bijnemen. Je moet zelf instaan voor vervoer, moet de goederen halen en natuurlijk ook de kast in elkaar steken. Wanneer je een kledingkast van een gekende Zweedse interieurwinkel koopt ben je al snel meer dan 8 uur bezig om ze te monteren zonder hierbij de verplaatsingskosten bij te rekenen. Als je het geluk hebt dat er geen onderdelen ontbreken mag je dus al snel rekenen op een volle werkdag die je verliest. Wanneer je kiest voor maatwerk wordt alles voor jou gedaan en hoef je de maatkast enkel nog te vullen met je spullen.

 

Een maatkast van eigen bodem

Maatkasten worden gemaakt van materialen die geproduceerd worden in de Europese Unie. Hierdoor is er een veel strengere controle op gebied van gebruikte materialen en chemicaliën. Zo ben je verzekerd dat er enkel gezonde materialen gebruikt worden en hoef je ook niet te vrezen dat er schadelijke stoffen je huis binnendringen. Ook het ecologisch aspect speelt hier zeker in zijn voordeel want voor het beslag en plaatmateriaal wordt veel meer gebruikgemaakt van gerecycleerde materialen.

Door te kiezen voor maatkasten uit je eigen omgeving steun je bovendien de plaatselijke economie waar je ook opnieuw de vruchten van zal plukken. Schrijnwerk is een ambacht die enkel geleerd kan worden door ervaring op te doen bij andere schrijnwerkers. In tijden van economische crisissen en recessies is het niet onbelangrijk om deze ambachten levend te houden.

 

Prijs maatkasten

Om de prijs van een maatkast te berekenen moet er rekening gehouden worden met tal van factoren. Uiteraard speelt het formaat een grote rol maar ook de gewenste materialen en de afwerking kan zwaar doorwegen op de totale prijs. Als gemiddelde kostprijs mag je voor een maatkast rekenen op 400 à 900 euro per lopende meter. Ben je benieuwd hoeveel jouw maatkasten zullen kosten, dan kan je steeds vrijblijvend en zonder aankoopverplichtingen een prijs aanvragen via ons online offerteformulier:

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers