Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Schuifdeurkast op maat: toepassing & mogelijkheden

Een schuifdeurkast op maat heeft veel toepassingen. Dit type kast is bijvoorbeeld erg populair in de slaapkamer en de woonkamer, maar kan ook bijvoorbeeld op kantoren gebruikt worden. In dit artikel ontdek je meer over de mogelijkheden van kasten met schuifdeuren.

 

inbouw schuifdeurkast Voordelen van kasten met schuifdeuren

Kasten met schuifdeuren hebben als voornaamste voordeel dat ze geen extra plaats innemen als je ze opent. Dit is zeker handig als je niet zoveel ruimte hebt in de kamer waar de kast moet komen maar toch over voldoende opbergruimte wil beschikken.

Daarnaast heb je bij een kast met schuifdeuren niet veel last van stof. Het gaat hier namelijk om een gesloten kast. Zo blijven de spullen die je erin bewaart stofvrij.

Een schuifdeurkast op maat kan uit verschillende materialen vervaardigd worden. Zo vind je zeker een kast die past bij jouw voorkeur. Onder meer hout en mdf zijn populaire materialen voor de productie van schuifdeurkasten.

 

 

Ben je op zoek naar een schuifdeurkast op maat die mooi in jouw interieur past? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij specialisten in meubels op maat.
Klik hier voor meer info.

 

 

kast met schuifdeuren Toepassingen schuifdeurkast

Kasten met schuifdeuren kunnen natuurlijk in zowat elke ruimte van je woning of kantoor geplaatst worden.

In de slaapkamer is een schuifdeurkast bijvoorbeeld erg populair. Het is aangeraden om dan te kiezen voor een kast met een spiegel om snel je outfit te kunnen keuren. Meestal kan je deze spiegel ook nog eens opzijschuiven zodat je de ruimte erachter ook kan gebruiken om kledij op te bergen. Op die manier benut je de ruimte van je slaapkamerkast met schuifdeuren dus maximaal.

In de woonkamer zijn kasten met schuifdeuren ook erg handig. Je kan er bijvoorbeeld het servies in opbergen. Je kan kiezen voor een hoog of laag dressoir met schuifdeuren, afhankelijk van de benodigde kastruimte.

Ook op kantoren bewijzen kasten met schuifdeuren hun nut. Ze kunnen bijvoorbeeld dienst doen als archiefkasten. Vaak gaat het hier dan ook om grote schuifdeurkasten met veel kastruimte. Met het oog op de veiligheid kan je kiezen voor een model met een slot.

 

 

Schuifdeurkast op maat: mogelijkheden

Als plaatsbesparing echt een belangrijke factor is voor jou, dan kan je er ook voor kiezen om de schuifdeurkasten te laten inbouwen. Dit zorgt voor een strak resultaat.
Meer info over inbouwkasten vind je in dit artikel.

Zoals reeds gezegd bieden schuifdeurkasten op maat veel mogelijkheden op vlak van materiaalkeuze. Daarnaast kan je nog veel andere dingen zelf bepalen. Zo zijn de afmetingen van de kast natuurlijk een belangrijk punt. Ook de indeling van de kast kan je vaak in grote mate zelf kiezen; je kan bijvoorbeeld opteren voor veel kleine vakken of voor veel hangruimte.

Ook enkele details zijn belangrijk als je een schuifdeurkast op maat laat maken. Vaak zijn er bijvoorbeeld meerdere mogelijkheden voor het type schuifdeuren. Je kan zoals reeds vermeld ook kiezen voor een kast met een spiegel. Ten slotte kan je ook enkele accessoires toevoegen, zoals een schoenenrek of verlichting.

 

 

Kast met schuifdeuren op maat laten maken

Er zijn veel mogelijkheden qua afmetingen en afwerking als je een kast wil kopen. Als je echter op zoek bent naar een kast die perfect in je interieur past, dan kies je best voor maatwerk. Dan kan je zelf in grote mate bepalen hoe de kast er zal uitzien.

Wil je een schuifdeurkast op maat laten maken? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in meubels op maat. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

schuifdeurkast slaapkamer

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers