Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Vitrinekast op maat

Een vitrinekast is ideaal om bepaalde objecten in de schijnwerpers te zetten en ze tegelijkertijd te beschermen. Denk maar aan waardevolle boeken, je favoriete platen, vintage servies, … Laat je een vitrinekast op maat maken? Dan kan je deze helemaal zelf vormgeven. In dit artikel ontdek je hoe dat moet, hoeveel het kost en waarom je hier een specialist voor nodig hebt.

Ga snel naar:
Vitrinekast op maat vormgeven
Prijs vitrinekast op maat
Waarom kiezen voor een expert?
Inspiratie vitrinekast op maat
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Waarom een vitrinekast op maat laten maken?

Een op maat gemaakte vitrinekast geeft een persoonlijke touch aan je interieur en valt op. Bovendien kan je zo meer nadruk leggen op bepaalde voorwerpen. Daarnaast profiteer je van…

 • Efficiënt gebruik van de ruimte: het kan soms een uitdaging zijn om de ideale plek te vinden voor een vitrinekast. Dat wordt wel wat makkelijker als je vitrines op maat laat maken. Op die manier kan je de ruimte optimaal benutten en vermijd je ongemakkelijke hoekjes.
 • Veel mogelijkheden: in theorie kan je alle kanten op met een vitrinekast. Je hebt zelf de volledige controle over het formaat, het design, de gebruikte materialen, de kleuren, … In overleg met een expert ontwerp je zo de vitrinekast van je dromen.
 • Luxueuze uitstraling: een op maat gemaakte vitrinekast past perfect in jouw interieur. Daardoor krijgt de ruimte een nette en luxueuze uitstraling. Bovendien weet je zeker dat je een uniek meubelstuk in je huis hebt.

Wil jij graag een vitrinekast op maat laten maken? Vergelijk dan verschillende ervaren schrijnwerkers in jouw buurt via onze offerteservice.

vitrinekast op maat

 

Hoe vitrinekast op maat vormgeven?

De mogelijkheden voor vitrines op maat zijn theoretisch gezien eindeloos. Welke keuzes moet je maken voor jouw meubel? Hieronder zetten we een aantal belangrijke factoren op een rijtje:

 

 1. Design

  Hoe je vitrinekast eruit moet zien, hangt voor een groot deel af van je interieur. Denk dus na over de stijl en het formaat van je meubel. Daarnaast is ook de vorm belangrijk. Wil je bv. een volledig glazen vitrinekast of alleen voor een bepaald gedeelte?

 2. Materiaal

  Van welk materiaal moet je vitrinekast gemaakt zijn? Als je een klein budget hebt, is MDF een goede keuze. Denk anders ook aan massief hout, metaal, staal, glas, … Je kan zelfs materialen combineren.

 3. Kleur

  De populairste kleuren voor een vitrinekast zijn wit, zwart, grijs of bruin, maar in theorie zijn alle RAL-kleuren mogelijk. Uiteraard speelt het materiaal hierbij ook een rol. De beschikbare kleuren voor massief hout zijn bv. beperkter dan die van staal.

 4. Afwerking

  Door de afwerking kan je de vitrinekast echt uniek maken. Wil je bv. deurtjes aan je meubel of alleen glas? Ben je van plan om pronkstukken in je kast te plaatsen? Denk dan ook na over verlichting aan de binnenkant, het type glas, …

Twijfel je nog over de vormgeving van je vitrinekast? Werk dan zeker samen met een ervaren binnenschrijnwerker. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende experts in jouw buurt.

 

Prijs vitrinekast op maat

Omdat er zo veel verschillende uitvoeringen zijn, is het moeilijk om te zeggen hoeveel een vitrinekast op maat precies kost. Gemiddeld mag je uitgaan van € 1.000 per lopende meter (excl. btw en incl. plaatsing), maar vele uiteenlopende factoren spelen hierbij een belangrijke rol. Denk maar aan het gekozen materiaal, het formaat van de kast, het soort glas, eventuele verlichting, …

LET OP: dit is alleen een richtprijs. Wil je een specifieke prijs voor jouw project? Vraag dan advies aan 2 à 3 schrijnwerkers in je buurt. Vergelijk offertes voor een vitrinekast op maat.

 

Waarom een expert inschakelen?

Wil je zeker kunnen zijn van een optimaal eindresultaat? Dan zal je contact moeten zoeken met een professional. Op die manier profiteer je van de volgende voordelen:

 • Advies en ontwerp op maat: een expert luistert naar jouw specifieke voorkeuren en wensen en zal op basis daarvan een vitrinekast ontwerpen. Je kan zelf aangeven welke materialen, kleuren en afwerking je wil. Het resultaat? Een uniek meubelstuk voor jouw interieur.
 • Professionele uitvoering: een specialist heeft ervaring met het maken en plaatsen van een vitrinekast en doet dat precies zoals het hoort. Je bent dan dus zeker van een mooi afgewerkt product.
 • Kwalitatieve materialen: om je vitrinekast te maken, gebruikt een expert alleen hoogwaardige materialen en kwalitatief gereedschap. Bovendien kan die het materiaal vaak voor een lagere prijs inkopen dan particulieren.

Op zoek naar een binnenschrijnwerker voor jouw vitrinekast op maat? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van experts in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

Inspiratie vitrinekast op maat

Een vitrinekast op maat kan je volledig naar wens vormgeven. Weet je nog niet helemaal zeker wat je wil? Dan kan je ongetwijfeld inspiratie halen uit de volgende voorbeelden:

 

VOORBEELD 1: houten vitrinekast op maat

vitrinekast op maat hout

Een vitrinekast is ideaal om je thuiswerkplaats een persoonlijke touch te geven. In dit voorbeeld gingen de eigenaars voor donker hout met een klassieke look. Zo ziet de ruimte er meteen luxueus uit. Door meerdere vitrinekasten te plaatsen en deze af te wisselen met volle kasten, krijgt de kamer ook wat ademruimte.

 

 

VOORBEELD 2: moderne vitrinekasten op maat

vitrinekast op maat modern

Vitrinekasten kunnen er ouderwets uit zien, maar eigenlijk passen ze binnen elk soort interieur. Het bovenstaande voorbeeld laat zien dat vitrinekasten perfect in moderne woningen passen. Door het gebruik van rechte lijnen en de grijze kleur krijg het meubel een tijdloos karakter.

 

 

VOORBEELD 3: vitrinekast op maat in dressing

vitrinekast op maat dressing

Ook in een dressing kan een vitrinekast perfect van pas komen. Zo kan je bijvoorbeeld je schoenencollectie laten zien. In het onderste gedeelte is het dan nog mogelijk om lades te plaatsen, gevuld met spullen die je niet per sé wilt vertonen.

 

 

VOORBEELD 4: ingebouwde vitrinekast op maat

vitrinekast op maat ingebouwd

Bovenstaande foto is een perfect voorbeeld van hoe je een vitrinekast naadloos in je interieur kan verwerken. Door dezelfde witte kleur als de muren te gebruiken, wordt het één geheel. Het geeft de ruimte ook een open en lichte feel.

 

Laat je vitrinekast op maat maken door een professional!

Het prijskaartje van een op maat gemaakte vitrinekast kan snel oplopen. Daarom is het belangrijk om verschillende binnenschrijnwerkers te vergelijken. Zo kan je alle kostenposten goed naast elkaar leggen, en ben je zeker van een correcte én eerlijke prijs.

Wil je graag een vitrinekast op maat laten maken door een binnenschrijnwerker? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij experts via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers