Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Dressoir op maat: mogelijkheden & prijzen

Denk je eraan om een dressoir aan te schaffen? Niet alleen is het een ideale manier om je spullen ten toon te stellen, maar is het dressoir zélf ook een echte blikvanger! Twijfel je nog of je een dressoir op maat laat maken, je er eentje koopt of je zelf aan de slag gaat? In dit artikel bespreken we wat een schrijnwerker voor jou kan betekenen.

Ga snel naar:
Hoe dressoir vormgeven?
Prijs dressoir op maat
Voordelen van een schrijnwerker
Dressoir: 4 inspirerende voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een dressoir op maat?

Je wil een dressoir, maar moet je dit op maat laten maken? Een paar voordelen van maatwerk:

 • Praktische opbergplaats: je kiest zelf hoeveel lades je wil in je dressoir. Zo kan je alles netjes indelen.
 • Blikvanger in je living: een dressoir op maat is een uniek stuk. Ook oogt een dressoir al snel goed, omdat het een plaats is om je spullen ten toon te stellen.
 • Dimensies op maat: je dressoir is op maat te maken voor jouw ruimte. Dit is zeker handig als je minder plek hebt of je een kast wil die past bij je wanden, niet te hoog is, …
 • Persoonlijke toets: maatwerk is op maat qua afmetingen én qua stijl. Je kan ze helemaal aanpassen, uitgaande van jouw interieur en persoonlijke voorkeuren.

Dressoir op maat laten maken? Een vakspecialist luistert naar je wensen, zorgt voor een passend ontwerp en voert het werk snel uit. Vergelijk offertes van schrijnwerkers in de buurt.

eiken dressoir op maat

 

Hoe je dressoir op maat vormgeven?

Er zijn enkele elementen om op te letten bij het samenstellen van je maatwerk dressoir. Een kort overzicht:

 1. Materiaal

  Als je een dressoir samenstelt, wil je natuurlijk ook materiaal van de beste kwaliteit. Voor een dressoir heb je de keuze uit massief hout, MDF-platen of andere kunststof materialen. Ga je voor een matte of glanzende afwerking? De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos.

 2. Kleuren

  De gebruikte kleur kan een meubel echt laten opvallen, of deze helemaal laten opgaan in je interieur. De keuze is aan jou! Kies je voor een opvallend stuk of juist niet?

 3. Design

  Onder design vallen veel elementen van je dressoir. Je kan je kastdeuren, lades, poten, hang- en sluitwerk allemaal aanpassen. Je dressoir laten maken geeft je duizenden mogelijkheden.

 4. Afmetingen

  Zeker als je kamer iets krapper is, zullen de afmetingen van je kast van groot belang zijn. Als je in een winkel je dressoir koopt heb je de keuze uit enkele standaard maten. Kies je echter voor maatwerk? Dan kan je zelf de hoogte, breedte en diepte van je kast bepalen.


Je dressoir zelf vormgeven?
Schakel dan een binnenschrijnwerker in! Die geeft je graag advies op maat en helpt je tijdens het hele proces. Vind een geschikte vakspecialist in de buurt.

 

 

Hoeveel kost een dressoir op maat?

De prijs van een maatwerk dressoir is erg variabel, vooral omdat er zoveel opties zijn om je kast te personaliseren. Gemiddeld liggen de prijzen voor een dressoir op maat tussen 1.500 – 2.000 (excl. btw). Afhankelijk van de keuzes die je maakt, kan de prijs nog wel oplopen tot 5.000 euro of meer (excl. btw).

Wil je weten hoeveel jouw gewenste dressoir zou kosten bij een schrijnwerker? Kom in contact met experts uit jouw buurt voor vrijblijvende offertes.

dressoir op maat

 

Waarom kiezen voor een ervaren schrijnwerker?

Maatwerk meubilair is niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. Er zijn namelijk meer dan genoeg meubelwinkels die kant-en-klare dressoirs leveren. En misschien personaliseer je deze wel zélf voor een DIY- project. In sommige gevallen heb je wel echt een vakspecialist nodig. Een lijstje met de grootste voordelen:

 • Persoonlijk ontwerp: winkels met toonzaal modellen zijn niet zo gevarieerd qua design en afmetingen. Een uniek stuk dat je zelf hebt samengesteld is een stuk stijlvoller.
 • Professionele uitvoering: kwaliteit en ervaring zijn sleutelwoorden voor maatwerk. Als doe-het-zelver zal je waarschijnlijk niet dezelfde afwerking krijgen als een schrijnwerker. Meubelwinkels zijn aan de andere hand massaproducenten. Als gevolg zie je hierbij snel veroudering of onnauwkeurigheden in de afwerking. Een expert staat voor echt vakmanschap.
 • Duurzame materialen: een dressoir op maat is bedoeld om lang mee te gaan. Experts maken hiervoor gebruik van duurzaam en kwalitatief materiaal.

 

Vraag advies bij een ervaren schrijnwerker!

Wil je meer informatie over de prijzen, persoonlijke ontwerpen, uitvoeringen en materialen? Dan is meerdere offertes aanvragen en vergelijken een slim idee! Kies hierna voor de schrijnwerker die het beste bij jou en je verwachtingen past. Spreek meerdere experts aan en maak de vergelijking via ons offerteformulier.

 

Inspiratie voor je dressoir op maat

Weet je niet waar je moet beginnen? Met een meubilair op maat is er namelijk veel mogelijk, wat zeker overweldigend kan zijn. Om je wat ideeën te geven, zetten we alvast enkele voorbeelden op een rijtje:

 

INSPIRATIE 1: retro dressoir in een woonkamer

retro dressoir op maat

Met een dressoir op maat kan je ook stijlen recreëren die je in de meeste winkels niet meer ziet. Een model zoals deze is een uniek stuk dat helemaal in dit soort retro kamers past. Met de aluminium afwerking van de deuren ga je terug in de tijd.

 

 

INSPIRATIE 2: speelse dressoir in een kinderkamer

kinderkamer dressoir op maat

Zeker voor een kinderkamer is een dressoir de perfecte optie. Je kan ze zo neutraal of fantasierijk maken als je zelf wil. Omdat jonge kinderen ook nog niet zo groot zijn, is een lage dressoir kast op maat perfect. Bij hele jonge kinderen kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een kast zonder scherpe randen.

 

 

INSPIRATIE 3: landelijke dressoir in een living

landelijke dressoir op maat

Ben je een fan van landelijk design? Een houten afwerking is dan vanzelfsprekend. In deze woonkamer zien we een eiken dressoir op maat. Deze heeft een huiselijke uitstraling, maar is tegelijkertijd niet ouderwets. Als je een dressoir op maat bestelt, krijg je een dressoir van kwaliteitshout die je hele kamer een warme sfeer geeft. Maak het extra gezellig door wat spullen op het dressoir te zetten.

 

 

INSPIRATIE 4: moderne dressoir in een woonkamer

moderne dressoir op maat

Voor een strakkere look kan je gaan voor een moderne of minimalistisch dressoir. De combinatie van zwart en wit zorgt voor een mooi contrast in je woonkamer. De zwevende dressoir op maat creëert een strakke uitstraling. Door ze aan de muur te bevestigen, creëer je ook meer woonruimte. Je woonkamer lijkt zo meer ruimte te hebben en schoonmaken is ook makkelijker.

 

Vergelijk vrijblijvend offertes van schrijnwerkers in jouw buurt!

Helemaal overtuigd om een dressoir op maat te bestellen en de beste schrijnwerker te vinden voor jouw klus? Of wil je nog andere adviezen, mogelijkheden, prijzen, … vergelijken? Vraag hieronder meerdere vrijblijvende offertes aan bij onze vakspecialisten:

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers