Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Halkast op maat: inspiratie & prijzen

De hal is een visitekaartje: deze plaats geeft onmiddellijk een indicatie van de stijl van de gehele woning. Daarom is het belangrijk dat een halkast niet enkel functioneel maar ook stijlvol is. Een halkast op maat kan een echte eyecatcher zijn, iets wat in het oog springt zodra mensen het huis betreden. Natuurlijk kan een kast ook elegant zijn net door haar soberheid. In dit artikel kan je inspiratie opdoen.

 

Waarom een halkast op maat kiezen?

In veel huizen is de inkom of gang een vrij smalle ruimte. Toch is een kast hier haast onontbeerlijk: je moet er schoenen, jassen, enzovoort kunnen wegbergen. Door te kiezen voor maatwerk hoef je niet veel ruimte te verliezen. De halkast wordt dan zodanig gebouwd dat de hal optimaal benut is. Zo haal je het maximum uit een beperkte oppervlakte.

Bovendien kan je kiezen voor een uniek design dat helemaal is afgestemd op je persoonlijke voorkeuren én op de rest van het interieur. Heeft je huis een landelijke en rustieke stijl? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een massieve houten halkast. Een strakke inbouwkast past dan weer goed bij een modern interieur.

Benieuwd naar de prijzen voor een halkast op maat en de plaatsing door een professional?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen van meerdere professionals.

 

Enkele foto’s ter inspiratie

Met maatwerk zijn de mogelijkheden dus eindeloos, ook wat de indeling van de kast betreft. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van hangruimte, lades en legplanken. We tonen hieronder enkele geslaagde realisaties van halkasten ter inspiratie.

 

Trap met ingebouwde halkast

In deze foto zien we hoe de halkast onder de trap is ingebouwd. De ruimte onder de trap is in veel gevallen plaats die verloren gaat of opgevuld wordt door een (te) kleine kast. Met maatwerk kun je dit verhelpen en creatief uit de hoek komen.

De kleinere vakken onderaan kunnen handig zijn om schoenen of andere kleine zaken in op te bergen (zoals sjaals of mutsen). De kastdeuren werden voorzien van drukknopen in plaats van handgrepen. Op die manier krijg je een mooi en subtiel verwerkt geheel. Meer info over trapkasten vind je in dit artikel.

halkast op maat

 

Houten zweefdeurkast op maat van élk interieur

Hout is een tijdloos materiaal dat perfect past in een klassieke, maar ook in een moderne hal. De combinatie met de witte muren geeft een mooi contrasterend effect. In dit voorbeeld zien we een ingebouwde zweefdeurkast. Dit is een schuifdeurkast met deurpanelen die voor de kast hangen in plaats van in de kast. De panelen lopen door tot aan het plafond, zodat elke centimeter benut is.

halkast op maat

 

Hoogglanzende halkast met vlakken

Deze hal, die rechtstreeks naar de woonkamer leidt, is voorzien van een prachtige hoogglanzende witte kast. Deze ziet er erg strak uit, des te meer omdat de kast geen deurgrepen heeft. De deurpanelen van deze schuifdeurkast zijn opgedeeld in gelijke vakken. Zo’n design (hal)kast is tegenwoordig erg populair; ze springt eruit door haar schijnbare eenvoud. De horizontale vakken doen de doorgang bovendien visueel breder lijken.

halkasten modern

 

Prijs halkast op maat?

Over het algemeen moet je voor een halkast op maat rekenen op een prijs tussen € 400 en € 900 per lopende meter (incl. plaatsing, excl. btw). De exacte prijs van een halkast (op maat) hangt natuurlijk af van een heleboel elementen. Denk hierbij aan de afmeting, de indeling, de materiaalkeuze en de afwerking. Prijsvoorstellen op maat kan je aanvragen via onderstaand offerteformulier:

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers