Kasten-op-maat.nl

Inbouwkasten op maat

Wanneer je een maximum aan bergruimte wenst zonder de kamer een overladen gevoel te geven is een inbouwkast vaak de beste keuze. Je kan ze volledig laten maken naar jouw wensen en in een stijl die perfect aansluit bij het interieur. Een overzicht van de verschillende soorten inbouwkasten met hun vele mogelijkheden en prijs ontdek je hier:

 

Inbouwkasten in MDF

De laatste jaren zijn inbouwkasten in MDF bijzonder populair. Niet onterecht want MDF is makkelijk te bewerken, werkt niet en kan mooi egaal gelakt worden. Qua materiaalprijs zit MDF ook heel goed maar er moet wel nog rekening gehouden worden de afwerkingslaag en de plaatsing.

 

Witte inbouwkast

 

Het egaal lakken of spuiten is een klus waarvoor enige ervaring en tijd nodig is. Voor een kamerhoge inbouwkast in MDF mag je rekenen op een prijs vanaf 650 euro per lopende meter. Deze prijs is inclusief hang-en sluitwerk, legplanken en kastindeling. Een kwalitatief gelakte kast ziet er niet alleen bijzonder strak uit maar kan ook tegen een stootje zodat ze niet meteen vol gaan staan met krassen.

 

inbouwkast onder een schuin dak

 

Ook onder een schuin dak komen inbouwkasten prima tot hun recht. Door te kiezen voor MDF kan je ze in een gelijke kleur schilderen als het plafond en de muren zodat ze deel uit te lijken maken van de kamer.

 

inbouwkasten met spiegels

 

Als afwerking is het ook perfect mogelijk de deuren af te werken met spiegels. Dit is bijzonder praktisch in een dressing en zal bovendien de ruimte groter doen aanvoelen. Spiegels reflecteren ook heel wat licht waardoor je kamer er veel klaarder zal uitzien. Zoals je bij bovenstaande dressing duidelijk ziet is het met MDF ook geen enkel probleem om handgrepen in te frezen.

Ben je benieuwd hoeveel de prijs van MDF inbouwkasten zou zijn voor jouw project? Via onze offertepagina kan je nu makkelijk online en zonder aankoopverplichting prijzen aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

 

Ingebouwde kast met afwerking in laminaat

Laminaat is een kwalitatieve afwerkingslaag in kunststof die gelijmd wordt op plaatmateriaal. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren maar ook structuren zoals houtnerf zijn bijzonder populair. Zo heb je de natuurlijke uitstraling van een houten kast maar dan met veel goedkoper materiaal dat makkelijk te bewerken is, grotere afstanden kan overbruggen en bovendien ook niet uitzet of krimpt.

 

inbouwkasten

Laminaat herken je aan het fijne zwarte lijntje rond de randafwerking. Bij witte kasten kan dit storend overkomen maar bij inbouwkasten met houtstructuur zal je dit lijntje nauwelijks waarnemen. Inbouwkasten in laminaat zijn qua prijs zo’n 20% duurder dan kasten in MDF. Dit komt omdat laminaat duurder is dan lakverf en omdat het aanbrengen ook meer tijd vergt.

 

ingebouwde kasten met houtstructuur

Wanneer je een ingebouwde kast met houtstructuur kiest is het algemeen aanbevolen de houtnerven door te laten lopen over de verschillende deuren. Zoals bovenstaand voorbeeld aantoont is het ook perfect mogelijk hier variatie in te brengen door te verspringen met de houtnerven. Wanneer je kiest voor inbouwkasten op maat heb je dus zeker de mogelijkheid alles tot in het kleinste detail te bepalen. Een nauwe samenwerking tussen de klant en de kastenmaker is dan ook essentieel om een geslaagd eindresultaat te bekomen dat perfect voldoet aan uw wensen.

 

Prijs inbouwkasten

Aangezien elk project andere eisen stelt is het moeilijk een exacte prijs te plakken op maatwerk kasten. De gemiddelde prijs per lopende meter zal afhangen van de gewenste hoeveelheid, de moeilijkheidsgraad en de gewenste afwerking. Prijzen van compleet afgewerkte kasten met verdeling schommelen tussen de 550 euro en 950 euro per lopende meter. Kasten die behandeld zijn met een grondlaag beginnen vanaf 450 euro. Om exact te weten hoeveel jouw project zal kosten kan je ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers