Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Zwevende kast: voordelen & inspiratie

Een zwevende kast is erg trendy. Dat heeft onder meer te maken met het strak en uniek design. Deze kast is vooral populair als TV-meubel, maar kan in verschillende formaten om het even waar geplaatst worden. Ontdek hier meer over de mogelijkheden van een zwevend meubel!

Op zoek naar een ervaren specialist? Ontvang gratis offertes voor een zwevende kast op maat.

 

Waarom kiezen voor een zwevende kast?

Zwevende kasten zweven letterlijk aan de muur en raken de vloer niet. Ze worden op een hoogte naar wens boven het vloerniveau gemonteerd. Zo ontstaat er een open ruimte tussen vloer en kast. Hoewel dit meubel oorspronkelijk haar intrede deed als TV-meubel, wordt een zwevende kast tegenwoordig overal in huis toegepast!

Een zwevende kast oogt dan ook erg modern en esthetisch, en is daarnaast ook nog eens extra functioneel. Een zwevende kast doet een kleine ruimte optisch groter ogen. Bovendien biedt dit type kast ook een voordeel qua schoonmaak. Je kan de ruimte onder de kast probleemloos dweilen of stofzuigen, wat bij een klassieke kast op pootjes vaak een lastiger karwei is.

 

Inspirerende foto’s zwevend meubel

Hieronder geven we enkele voorbeelden mee van zwevende kasten in verschillende leefruimtes. Op die manier kan je inspiratie opdoen over de mogelijke toepassingen van de kast. Verder advies en offertes van erkende vakmannen kan je gratis aanvragen op onze offertepagina.

 

Zwevende kast in de badkamer

De badkamer is een populaire plaats voor zwevende kasten. In onderstaand voorbeeld zien we een prachtig hoogglanzend wit meubel, waarin twee lavabo’s verwerkt zijn. Er wordt handig ingespeeld op het praktische ontwerp van de kast: de spiegel boven de kast wordt ook onder het meubel doorgetrokken. Op die manier benadrukt men de ruimtelijkheid van de badkamer.

 

zwevende kast badkamer

 

Zwevende keukenkasten

Wil je een keuken die zich onderscheidt van de rest? Kies dan voor het bijzonder ontwerp van een prachtige zwevende keuken. Een dergelijke kast wordt steeds op maat gemaakt, met aandacht voor zowel techniek, esthetiek en bruikbaarheid. Zo zullen de kasten steeds mooi blijven hangen, ook bij veel gewicht. Eventueel kan je ervoor opteren om de zwevende keukenkasten (deels) te integreren en laten samenvallen met de muur. Lees hier meer over maatwerk keukens.

 

zwevende kast

 

Dressing met zwevende kast

Ook in een dressing kan een zwevende kast goed van pas komen. Het zwevende meubel in volgend voorbeeld ziet er erg elegant uit. De ruimte onder de zwevende kast is (net zoals de ruimte erboven) allerminst verloren ruimte; deze wordt nuttig ingevuld door middel van opbergdozen. Een zwevend meubel hoeft trouwens niet uitsluitend met een moderne interieurstijl samen te gaan. Een mooi authentiek houten meubel komt ook goed tot zijn recht in een landelijk interieur.

 

zwevende kast dressing

 

Zwevend meubel efficiënt in smalle ruimtes

Zoals gezegd, zijn zwevende kasten een voordeel in compacte of smalle kamers. Dat is goed te zien in onderstaande foto. Deze smalle woonkamer is voorzien van een zwevend TV-meubel links én een zwevende commode rechts. Deze slanke kasten geven de kamer geen volle of chaotische indruk, mede dankzij het feit dat ze ophangen. De beschikbare ruimte wordt met andere woorden efficiënt benut.

 

zwevend dressoir

 

Een klein nadeel voor sommige mensen is dat een zwevende kast in de muur vastgeboord moet worden. Als je liever niet in de muur wil boren maar toch het effect van een zwevende kast wil bekomen, dan kun je ook kiezen voor een (maat)kast met hoge poten.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers