Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Hoekkast op maat: prijzen, tips, en inspiratie

Nood aan meer ruimte, meubels van betere kwaliteit, of een echte blikvanger om je woning uniek te maken? Een hoekkast op maat biedt tal van mogelijkheden.

Ga snel naar: Voordelen – Materialen – PrijzenInpiratie

 

Waarom een hoekkast op maat?

Twijfel je of een hoekkast op maat de beste optie is voor jou? Dat is volledig te begrijpen. Wij sommen alvast enkele belangrijke voordelen voor je op.

1) Benut de volledige ruimte: de hoeken van een kamer worden amper gebruikt waardoor er veel broodnodige ruimte verloren gaat. Met een hoekkast kan je deze ruimte ten volste gaan benutten.

2) Past steeds bij je interieur: Omdat de hoekkast op maat wordt gemaakt, past deze steeds bij je interieur. Je hoeft dus niet langer tijd te verliezen aan het zoeken van een kast die zowel qua mogelijkheden als design bij jouw woning past.

3) Betere kwaliteit: De meeste kasten in winkels zijn gemaakt uit minderwaardige houtsoorten en hebben vaak kartonnen ruggen. Kasten op maat worden steeds vervaardigd uit massief hout, MDF, of multiplex waardoor je een kwalitatief hoogstaand meubelstuk kan verwachten.

4) Ecologisch verantwoord: De materialen die gebruikt worden om kasten op maat te maken, zijn niet enkel van betere kwaliteit maar ook van eigen bodem. De materialen worden geproduceerd in de Europese Unie waardoor ze beter gecontroleerd worden op het gebruik van chemicaliën en andere schadelijke stoffen.

5) Kies je eigen indeling: Omdat je zelf volledig de indeling van jouw maatkast kan kiezen, hoef je geen schrik meer te hebben dat bepaalde spullen niet zullen passen.

6) Multifunctioneel: Je kan een kast op maat zo multifunctioneel maken als je wilt door uitneembare schappen, hangrails, vouwtafels, en opbergsystemen toe te voegen.

7) Jij beslist: Een kast op maat wordt gemaakt om aan jouw wensen en noden te voldoen. Je hebt daarom steeds het laatste woord tijdens het volledige creatieproces.

8) Uniek: Op zoek naar een echte blikvanger voor jouw woning? Wanneer je een hoekkast op maat laat maken, kan je zeker zijn dat het ontwerp van jouw meubelstuk uniek is.

 

hoekkast wit

 

Materialen voor hoekkasten op maat

Kiezen uit welk materiaal jouw kast op maat moet vervaardigd worden, kan een moeilijke beslissing zijn. Daarom verduidelijken we graag enkele mogelijkheden.

1) Massief hout

Massief houten kasten zien er authentiek en klassevol uit omdat ze volledig vervaardigd zijn uit hout. Hoe je kast op maat er gaat uitzien, hangt daarom af van de omstandigheden waaraan het hout werd blootgesteld. Eveneens zijn massief houten kasten ook de duurste kasten.

2) MDF

Een veelgebruikt materiaal voor het vervaardigen van kasten op maat is MDF. Deze afkorting staat voor Medium Density Fiberboard en wordt gemaakt uit houtvezels. Dit materiaal kan niet kromtrekken en heeft een gladde structuur. Je kan de kast daarna afwerken met een fineerlaag van hout, waardoor het lijkt alsof ze van massief hout werd gemaakt.

3) Multiplex

Multiplex is een materiaal dat bestaat uit verschillende lagen naald-, hard-, of fineerhout die op elkaar zijn gelijmd. Het voordeel van multiplex is dat de lagen perfect in balans blijven en bijna niet uitzetten. Daarnaast is het materiaal ook bijzonder populair omdat het veel gewicht kan dragen.

 

Prijs hoekkasten op maat

De prijs van een hoekkast op maat is afhankelijk van verschillende faction. Zo speelt niet alleen het formaat, maar ook het gebruikte material en de afwerking een belangrijke rol. Als gemiddelde prijs voor een kast op maat mag je rekenen op 400 à 900 euro per lopende meter.

Benieuwd naar de prijs van een hoekkast op maat die voldoet aan jouw wensen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen via de offertepagina.

 

Hoekkasten in verschillende ruimtes

Hoekkasten kunnen een meerwaarde bieden aan verschillende ruimtes in jouw woning. Denk maar aan een te kleine hal die een opbergruimte nodig heeft voor schoenen, jassen, en paraplu’s of een dressing die uitsluitend gemaakt is om kleren in te bewaren.

 

hoekkast dressing

Bovenstaande ingebouwde kast kreeg dezelfde kleur als de muren van de kamer waardoor de ruimte veel groter lijkt. Daarnaast wordt de volledige ruimte ten volste benut door de toevoeging van een hoekkast.

 

hoekkast zwart

In deze bovenstaande dressing wordt gebruik gemaakt van een open hoekkast om de kamer zo volledig mogelijk te benutten. De hoekkast kan gebruikt worden om truien, hoofdkussens, of handdoeken te bewaren.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers