Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Meubel op maat

Maatmeubels bestaan in diverse vormen en afmetingen. Ben je op zoek naar een mooi tv meubel dat perfect bij je interieur past? Of droom je van een boekenkast op maat voor in je kantoor? In dit artikel lees je hoeveel een meubel op maat kost en vind je tips voor het kiezen van de juiste vakman. Kan je wel wat inspiratie voor jouw meubel op maat gebruiken? Ook dan zit je hier goed!

Ga snel naar:
Prijs meubels op maat
Werkwijze schrijnwerker
Hoe offertes vergelijken?
Enkele tips en valkuilen
Inspiratie & voorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

Waarom kiezen voor een meubel op maat?

Slaag je niet met kant-en-klare meubelen? Of heb je bv. een verloren ruimte onder de trap waar je optimaal gebruik van wil maken? Dan is een maatwerk meubel de oplossing bij uitstek. Een meubelmaker meet alles op en ontwerpt een meubel op maat voor jouw woning en wensen. Zo ben je 100% zeker van:

 • Een meubel op maat van de beschikbare ruimte: heb je bv. een schuine muur op zolder waar een gewoon meubel niet in past? Laat dan een kast op maat maken: zo’n meubel biedt optimale opbergmogelijkheden zonder onnodig ruimteverlies.
 • Een meubel op maat van je interieur: je kan praktisch elke kant uit met maatmeubelen op het gebied van materialen, kleuren, indeling, uitzicht en afwerking. Zo kan je een maatwerk meubel samenstellen dat perfect bij jouw woning past.
 • Een meubel op maat van je wensen: je hebt een hobby die specifieke eisen stelt aan de indeling van een ruimte? Of heb je gewoon veel opbergruimte nodig? Een gepersonaliseerd meubel op maat is de oplossing voor al je mogelijke wensen en eisen.
 • Een meubel als meerwaarde voor je woning: kwalitatieve maatmeubelen zijn een echte meerwaarde voor je woning. Meubelen die reiken van muur tot muur worden gezien als ‘onroerend goed’ en maken dus onlosmakelijk deel uit van je woning.

meubel op maat

 

Prijs meubels op maat

Elk project is anders en dat heeft invloed op de kosten van meubelen op maat. De belangrijkste prijsfactoren zijn de afmetingen van het maatwerk meubel, het materiaal, de complexiteit van het ontwerp en de afwerking. Reken gemiddeld op zo’n € 500 à 1.000 per strekkende meter (excl. btw & plaatsing).

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Hou er rekening mee dat jouw keuzes qua design, materialen, aantal lades, … een belangrijke rol spelen bij de uiteindelijke prijs van je meubel op maat. Benieuwd naar een precieze prijs voor jouw maatwerk meubel? Vraag dan verschillende voorstellen aan bij meubelmakers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

Stappenplan: van offerte tot uitvoering

Voor een kwalitatief ontwerp en uitvoering van je maatmeubelen doe je het best een beroep op een ervaren meubelmaker of timmerman. Ben je benieuwd hoe je meubel op maat tot stand komt? We leggen het hieronder uit aan de hand van een stappenplan:

 

STAP 1: kennismaking & oriënterend gesprek

Heb je een basisidee voor je maatwerk meubel? Dan komen enkele vaklui bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Ze analyseren de ruimte waar het meubel moet komen, meten alles nauwkeurig op en nemen ruimschoots de tijd om samen met jou je projectidee te bespreken. Op basis van jouw wensen en je budget doorlopen de specialisten samen met jou de mogelijkheden voor je meubel.

 

STAP 2: bespreking ontwerp & opmaak offertes

Na dit gesprek gaan de vakmannen aan de slag. Ze maken een 2D of 3D ontwerp van je tv meubel, keukenkast, bureaumeubel of badkamermeubel op maat en werken het offertevoorstel uit. Afhankelijk van hun agenda moet je rekenen op enkele dagen of weken voor je de finale offertes en ontwerpen ontvangt.

 

STAP 3: bijsturing ontwerp & akkoord

Heb je verschillende ontwerpen en offertes ontvangen? Neem dan de tijd om deze met elkaar te vergelijken. Dit is het ideale moment om nog opmerkingen te formuleren en het ontwerp eventueel bij te sturen voor een timmerman definitief aan de slag gaat. Na je definitieve akkoord maakt de vakman van je keuze dan een aanbetalingsfactuur op.

 

STAP 4: uitvoering van de werken

Tussen het samenwerkingsakkoord, de totstandkoming van je meubel op maat en de daadwerkelijke plaatsing kunnen meerdere maanden zitten. De duur van de werkzaamheden hangt af van de complexiteit van het ontwerp. Een vakman zal je meubels zo precies mogelijk plaatsen zonder aangrenzende muren, plafonds of vloeren te beschadigen. Zo ben je zeker van een piekfijn eindresultaat.

Timmerman nodig voor je maatwerk meubel? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst en kom binnen enkele werkdagen in contact met een vakman actief in je buurt. Start hier je aanvraag.

 

meubel op maat laten maken

 

Hoe offertes vergelijken voor een meubel op maat?

Je hebt verschillende offertes ontvangen en wil die gericht vergelijken. Hoe begin je daar nu aan? Stel jezelf zeker de volgende vragen:

 

1. Zijn de werkzaamheden duidelijk omschreven?

Krijg je via de offerte meteen een helder overzicht van de verschillende fases? Of zijn bepaalde werkzaamheden niet duidelijk omschreven? Kunnen hier nog veranderingen optreden? Ga zeker na dat alles wat jullie mondeling hebben besproken in de offerte terug te vinden is.

 

2. Wat is inbegrepen in de prijs?

Hoe is het totaalbedrag opgebouwd? Zijn de prijzen inclusief of exclusief btw? Zijn alle materialen al inbegrepen of niet? Rekent de meubelmaker bepaalde bedragen waarvan je niet op de hoogte was, zoals voorbereidende kosten, verplaatsingskosten of huurkosten?

 

3. Welke materialen staan vermeld?

Staan op de offertes alle gebruikte materialen vermeld voor jouw maatwerk meubel? Zo ja, komen die overeen met wat jullie mondeling hadden besproken? Heb je een goed zicht op de kwaliteit van de materialen? Of stellen de vakmannen varianten voor die jij minder ziet zitten?

 

4. Komen de offertes overeen? 

Hebben de timmermannen jouw wensen zo goed mogelijk in kaart gebracht? Welke afwerking stellen ze voor? Welk sierbeslag? Klopt het aantal deuren en lades met het ontwerp? Met andere woorden: komen de offertes overeen met het project dat je voor ogen hebt?

 

5. Biedt de timmerman bepaalde garanties?

Kan je bij problemen met je maatwerk meubel terecht bij de meubelmaker in kwestie? Hoe ziet z’n service eruit na de plaatsing? Beschikt je timmerman over bepaalde kwaliteitslabels? Trek op voorhand zeker ook referenties na van andere klanten. Dit is een goede maatstaf om de betrouwbaarheid van je vakman te beoordelen.

 

Onduidelijkheden? Contacteer je vakman!

Staan er onduidelijkheden in de offerte? Is een voorstel te beknopt of wijkt 1 specifieke offerte sterk af van de andere? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met de vakman en om toelichting te vragen. Zorg ervoor dat je duidelijkheid hebt en later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Gratis offertes voor meubels op maat vergelijken? Vul dan het offerteformulier in en kom in contact met professionals actief in je buurt. Start hier je aanvraag.

 

Tips bij het samenstellen van je meubel op maat

Laat je een meubel op maat vervaardigen? Hou er dan rekening mee dat bepaalde keuzes de prijs flink kunnen doen oplopen. Je houdt best rekening met de volgende tips:

 1. Denk goed na over de materialen: de gebruikte materialen bepalen in grote mate de totale kostprijs van je project. Zo zal massief hout al snel dubbel zo duur zijn als houtfineer of MDF-platen met een vergelijkbare afwerking.
 2. Hoe complexer je meubel = hoe duurder: wil je je maatmeubelen zo goedkoop mogelijk houden? Kies dan voor een open kast en vermijd zoveel mogelijk deuren met sierbeslag. De complexiteit van de indeling van je kast, dressoir, tv meubel, … doet de prijs snel oplopen.
 3. De afwerking bepaalt het eindresultaat: het uiteindelijke uitzicht van je maatmeubel is grotendeels afhankelijk van de afwerking. Denk maar aan het plaatsen van ingebouwde verlichting, extra legplanken, een achterwand, andere materialen qua binnen- of buitenafwerking, … Al deze mogelijkheden maken van je maatmeubel een uniek stuk, maar let op: ze kunnen ook de kostprijs doen oplopen.

 

Voorbeelden van meubelen op maat

Zit je nog volop in de beginfase van je ontwerp en zoek je naar inspiratie? Dan zit je hier goed! We laten je kort enkele mooie en diverse meubelen op maat zien:

 

INSPIRATIE: modern badmeubel op maat

badkamermeubel op maat

Wil je een badkamermeubel op maat laten maken? Het bovenstaande voorbeeld geeft weer hoe zo’n maatmeubel in een moderne badkamer eruit kan komen te zien. De zwevende maatkast is strak afgewerkt met glanzende deuren en gestroomlijnde handgrepen. De spiegelkasten, de design waskommen en eenvoudige sfeerverlichting maken van dit badkamermeubel een geslaagd modern project.

 

 

INSPIRATIE: tv wandmeubel op maat

Deze strakke tv kast op maat versmelt mooi met het eenvoudige interieur. De hoogglans afwerking en de strakke handgrepen zijn de ideale mix tussen modern en rustiek. Het maatmeubel gaat van muur tot muur om een ruimtelijk effect te koppelen aan optimale opbergmogelijkheden.

 

 

INSPIRATIE: design haardmeubel op maat

Maatwerk meubel

Een meubel op maat mag soms ook gewoon esthetisch en luxueus zijn. Neem nu de bovenstaande design woonkamerkast: een zwartgelakt meubel met greeploze deuren, design belichting onder het strakke wandpaneel en een elegante ingebouwde haard maken van dit haardmeubel een sfeervolle eyecatcher.

 

INSPIRATIE: stijlvolle ingebouwde landelijke kast

kast laten maken

In tegenstelling tot het voorgaande design maatwerk kan je ook prachtige landelijke kasten vormgeven. Deze mooie ingebouwde houten halkast op maat heeft die rustieke look dankzij de sierlijke handgrepen, het neutrale kleur en de bijpassende ladder.

 

Vraag vrijblijvend advies aan een vakman!

Hebben de bovenstaande realisaties je nieuwsgierig gemaakt? Bespreek dan het ontwerp van je maatwerk meubel met een professional! Hij bekijkt niet alleen de mogelijkheden, maar houdt ook rekening met jouw wensen en vereisten. Het resultaat? Een mooie badkamerkast, keukenkast, inbouwkast of dressing op maat die volledig naar jouw voorkeuren is samengesteld en die naadloos in je interieur past!

Meubel op maat laten maken? Dat kan! Via het onderstaande offerteformulier kom je in contact met professionals actief in je buurt:

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers