Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.nl Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.nl

Hoogglans meubels: inspirerende voorbeelden

Met hoogglans meubels geef je een vleugje luxe en moderniteit aan je interieur. Deze stijlvolle en trendy meubelen komen extra goed tot hun recht in frisse en moderne interieurs, al hoeft dit geen voorwaarde te zijn. In dit artikel ontdek je meer over hoogglans meubels en je kan de nodige inspiratie opdoen.

Hoogglans meubels op maat laten maken? Vraag hier gratis offertes aan. 

 

 

Eigenschappen van een hoogglans meubel

Het woord zegt het eigenlijk zelf. Hoogglans meubels zijn doorgaans opgebouwd uit MDF en afgewerkt met een kwalitatieve hoogglans lak. Deze lak is in verschillende kleuren beschikbaar, al wordt wit en zwart het meest gekozen. Bovenop een eerste laag komt nog een tweede laag UV-lak.

Een andere manier om een meubel een hoogglans te geven, is het te bedekken met een speciale stickerfolie. Dit is een goedkopere maar minder kwalitatieve methode.

Meubels die gelakt zijn gaan over het algemeen langer mee en vereisen maar weinig onderhoud. Een nadeel is wel dat hoogglanzende meubelen gevoeliger zijn voor krassen en vlekken. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer je het meubel wil schoonmaken: gebruik hiervoor een droge en zachte doek.

 

 

Wit hoogglans meubel past overal bij

Wit is een neutrale kleur waar je niet veel mis mee kan doen. Witte hoogglans meubels zijn ideaal te combineren met elke muurkleur en allerlei andere kleurrijke elementen in je interieur. Bovendien kun je ze werkelijk in alle ruimtes in huis plaatsen: de kleur zal nooit misstaan of gaan vervelen.

 

hoogglans meubels

 

Hoogglans meubel in combinatie met andere meubels

Hoewel hoogglans meubels meestal geassocieerd worden met een strak interieur, hoeven ze zich daar niet toe te beperken. Heb je voor de rest enkel matte meubels? Geen probleem! Een hoogglans meubel kan dan net voor een speelse variatie zorgen en zelfs een echte eyecatcher vormen. De zwarte hoogglanzende kast boven het TV-meubel staat hier in schril contrast met de rest van de ruimte, die zeker niet ultramodern aandoet. Toch past dit meubel mooi in het geheel. Heb je een volledig landelijk en rommelig interieur, dan zal een hoogglans meubel wel wat uit de toon vallen.

 

hoogglans meubels

 

Salontafel hoogglans wit

Niet enkel kasten of TV-meubels zijn in hoogglans uitvoering te verkrijgen. Ook bureaus, eettafels, bijzettafeltjes of salontafels kunnen van een hoogglans voorzien zijn. In feite zijn dus alle soort meubelen met hoogglanzend effect verkrijgbaar. Onderstaande salontafel met witte hoogglans heeft een mooie eigentijdse uitstraling. Een witte hoogglans salontafel is erg stijlvol maar behoudt tegelijkertijd de sereniteit van de woonkamer. De salontafel is immers het middelpunt van de living en met een witte salontafel leid je de aandacht niet te veel af.

 

salontafel hoogglans wit

 

Hoogglans meubels voor meer lichtinval en ruimtegevoel

Ook in de keuken zijn hoogglans meubelen een goed idee. Zeker witte keukenkasten bieden dan een voordeel: wit gecombineerd met lak is eenvoudig en snel schoon te maken. Lees hier meer over keukens op maat.

Maar dat is nog niet alles: hoogglans meubels hebben nog een bijkomende troef. Ze weerkaatsen licht zowel van binnenuit als van buitenaf. Dit ‘lichtspel’ is mooi te zien in volgende foto. Er wordt als het ware een spiegeleffect gecreëerd in de meubels, wat de ruimte optisch groter doet ogen.

 

hoogglans meubels keuken

 

Kleurrijk hoogglans meubel

Mag het toch een tikkeltje specialer zijn dan wit of zwart? Dan kun je opteren voor een hoogglans meubel met een kleurtje. In onderstaande foto werd het badkamermeubel in het paars gelakt. De matjes en handdoek in dezelfde kleur vormen leuke bijbehorende accenten. Indien je voor kleur kiest, ben je hier beter spaarzaam in. Verschillende kleurrijke hoogglans meubels zouden al snel een chaotische indruk dreigen te maken. De balans in onderstaand voorbeeld is mooi in evenwicht. De paarse kleur zorgt voor een verfrissende en verrassend mooie toets tussen al het grijs.

 

hoogglans meubel

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers